Polityka prywatności

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług zakupu poprzez Serwis.

Kim jesteśmy

Administratorem danych osobowych zawartych w Serwisie jest Storyboat sp. z o.o., z siedzibą w Krakowie, ul. Śnieżna 10a, 30-822 Kraków, wpisana do rejestru Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000857991 o numerze NIP: 6793204596, REGON: 386916168.

Adres naszego sklepu internetowego to https://sklep.storyboat.pl

Jakie dane osobowe przetwarzamy

Dane pobierane od użytkownika są wymagane do wysłania produktu na wskazany adres lub do ewentualnego kontaktu z kupującym. Dane to: Imię i nazwisko, adres, email, telefon.

Ciasteczka

Jeśli odwiedzisz stronę, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. Ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobowych i zostanie usunięte, kiedy zamkniesz przeglądarkę. Dodatkowe ciasteczka mogą być powiązane ze standardowymi funkcjonalnościami sklepów, czyli informacje dotyczące aktualnej sesji, które po zamknięciu strony są usuwane.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej, przechowujemy informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty lub usunięcia informacji osobistych w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Kontakt z Administratorem danych

Kontakt z Administratorem danych osobowych jest możliwy za pośrednictwem adresu
e-mail: sklep@storyboat.pl

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

Administrator przetwarza dane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a), b), f) RODO. 

Dane osobowe mogą być przetwarzane przez okres dłuższy niż wskazany powyżej, jeżeli będzie to wymagane bezwzględnie obowiązującymi przepisami prawa.

Jakie masz prawa do swoich danych

Przysługuje Państwu prawo do:

  1. uzyskania informacji na temat przetwarzania danych, w tym o kategoriach przetwarzanych danych i ewentualnych odbiorcach danych;
  2. żądania skorygowania nieprawidłowych danych lub uzupełnienia niekompletnych danych,
  3. żądania usunięcia danych – poprzez zgłoszenie sprzeciwu wobec ich przetwarzania,
  4. żądania ograniczenia przetwarzania danych – jeżeli spełnione zostaną wymogi prawne uzasadniające takie ograniczenie,
  5. przenoszenia danych – poprzez otrzymanie danych w formacie umożliwiającym ich przekazanie wybranemu przez Użytkownika podmiotowi trzeciemu,
  6. cofnięcia zgody, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  7. złożenia skargi do organu nadzorczego Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa – w przypadku stwierdzenia, że dane są przetwarzane sprzecznie z prawem.

Jak chronimy twoje dane?

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – RODO, ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktami wykonawczymi oraz prawa wspólnotowego. Dane są chronione środkami technicznymi i organizacyjnymi zgodnie z obowiązującymi przepisami. Administrator nie pobiera danych od podmiotów trzecich lub ze źródeł powszechnie dostępnych i przetwarza wyłącznie dane przekazane przez Państwa. Dane nie będą przekazywane do podmiotów trzecich ani do państw trzecich.

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl